Kaip mes peržiemojom trečią žiemą

Vakar buvo baisus vėjas, todėl lėkiau pažiūrėti, kaip ten mano sodyba laikosi. Žiema nesnieginga buvo, tai bent atėjus pavasariui pavyko padaryti kelias gražias žiemiškas nuotraukas. Oras šiandien buvo permainingas - ir kruša, ir pūga, ir saulė, ir ramybė, ir vėjas - tikrų tikriausia pavasario ir žiemos kova. Arši. Bet buvo be galo gražių akimirkų:


Taigi žiemos statistika:
Namas - vietoj
Stogas - sveikas
Medžiai - savo vietose ir sveikutėliai
Vagių - buvo pasisvečiavę

Peržiemojo namukas puikiai, langai, kurie buvo plėvele aptraukti - viskas puikiai peržiemojo, jokie vėjai tai plėvelei, jeigu teisingai ją įtempi, nebaisūs.

Štai saulėje besišildantis namukas:


Vagys, matyt paaugliai, buvo įlindę i laikiną namuką, berods nelabai ką ten rado (viską rudenį išvežėm) - bet pasiėmė peiliuką, kuriuo pjaustėme bituminę stogo dangą, prapjovė vieno lango plėvelę ir įlindo į namą. Na, name tuščia, pertvarinių blokelių negrobsi - sunku... Štai tas langas:


Na o kalbant apie pertvarinius blokelius, tai jų 13 palečių namo viduje stovėjo nuo praeito pavasario. Tačiau pertvaras geriausiu atveju mūrysiu rudenį, o iki to reikės išbetonuoti grindis. Todėl už 100 litų vienas kaimietis (pasisekė aptikti jį neprisigėrusį ir norintį užsidirbti) per porą dienų sunešiojo blokelius ir sukrovė lauke, būsimosios terasos vietoje. Taigi name atsilaisvino didelė erdvė - busimasis didysis kambarys svetainė - valgomasis - virtuvė :)


Iškrauti pertvarų blokeliai lauke:

Vagišiai, nesupratau kam, sulaužė lentynelę, kuri buvo prie prausiklio. Matyt, su ta lentyna bandė atlenkti laikino namuko osb plokštes, kad patektų į vidų. Na arba šiaip profilaktiškai iš pykčio padaužė...


Be tvoros visgi Lietuvos kaime niekaip, jeigu bus galimybių, vasaros pabaigoje tvora apjuosiu sklypą.


Komentarai

Populiarūs įrašai