Lietaus nutekėjimo sistema - kol kas apmastymuose

Galvoju, gi reikia prieš dengiant stogą jau žinoti kokius latakus ir lietvamzdžius dėti. O kadangi čerpelės bituminės, tai tuos kabliukus ir panašius dalykėlius dar prieš dengiant stogą jau reikia pritvirtinti. O pavėsinės stogą jau jau noriu dengti - dangą dar rudenį esu nusipirkusi... kokia optimistė buvau tuomet :) Na iš tiesų tai labiausiai rudens orai trukdė, o ne laiko stoka...

Kiek teko domėtis, tai iš pradžių visur internete rekomenduojama rinktis ne plastiką, o metalą. Atseit patvariau, kokybiškiau ir nepokši...Visokiuose forumuose nuomonė tokia, kad ir metalas pokši, o jeigu geras plastikas tai nė velnio jis nepokši. Na, man visuomet aktualus yra klausimas - o ką gi lengviau pačiam susidėti? Atsakymas berods vienareikšmiškas - plastikiniai montuojasi paprasčiau. Kaina - plastikas pigiau. Na ir paskaičiavo man pavėsinei kiek kainuotų - tai Wavin kainuoja 586 litukai. Na kaip pavėsinei man atrodo daugokai - vis dar svarstau variantą, kad lietaus nuvedimą pavėsinėje daryti tik iš vienos pusės, pro kurią daugiausiai vaikščiojama. O iš kitos pusės tegu sau laša - pabarstyti kokio žvyro, kad nesitaškytų ir tiek...

Na tokie kompromisai neglosto labai jau širdies. Per savaitgalį reikės susigyventi su mintim. Arba ne.

Baisu pagalvoti, kiek namui kainuos tas reikalas. Gyvenimas žiaurus :)


Komentarai

  1. Rekomeduočiau ne žvyrą, o skaldelę pilti, jei nenaudosite latakų "blogojoje" pusėje, nes žvyras aptaškys sienas ar kolonas ir atrodys ne kaip.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jeigu rinksitės spalvotą plastiką, reikia paieškoti atsiliepimų apie jums priimtino gamintojo produkcijos atsparumą saulei. Mačiau namų, kurių pietinėje pusėje esantys lietvamzdžiai išbluko(vietoj rudo tapo pilkas) ir vaizdelis tikrai nekoks.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš ketinu montuotis Galeco plastikinę sistemą, atsiliepimai geri - kokybiška ir nesunku pačiam susimontuoti. Kiek skaičiavau mano namukui kainuos apie 500 Lt, šioje svetainėje yra skaičiuoklė ir montavimo aprašymai http://www.jonosfera.lt/5-galeco-pvc

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pas mane Galeco metalas, greitas ir lengvas montavimas, 130 kv. vieno aukšto namukui (stogas dvišlaitis) medžiagos atsėjo ~1000, manau visai padori kaina ir nerekomenduoju plastiko, ant saulės ne tik kad blunka bet ir kraiposi, o jei gerą plastiką pirkti bus ne ką pigiau nei metaliniai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nesikraipo plastikas jei laikikliai sudėti kas žingsnį kaip priklauso. Ir priešingai nei skarda plastikas nuo sniego gryžta atgal į savo vietą, o metalas jei išlinksta tai jau ir taip lieka išlinkę.

      Panaikinti
  5. sniegas, ledas, saltis ir tavo plastikas per keleta ziemu taps siuksliu kruva

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. bet kaip gi tuomet kai kuriems plastikams duodama 10 metų garantija...

      Panaikinti
  6. Pas mus stovi plastikiniai Wavin Kanion, spalvoti, nuo praeitos vasaros sudėti kokybiškai kaip priklauso, atlaikė pirmą žiemą, nors sniego buvo daug :) kol kas niekas nepasikeitė ir saulė nenudegino. Kitoj vietoj kur gyvenam sudėti metaliniai latakai prieš 10 metų ir keliose vietose varva per sudūrimus, kartais nervina... Be to nuo sniego keliuose vietose išlinko, atgal į pirminę padėtį negrįžo... Taip kad manau galima rinktis tiek tą tiek tą variantą, svarbu kokybiškai sumontuoti, o tarnaus panašiai. Mums plastikinis latakų komplektas 346kv.m. stogui kainavo ~1300 Lt.

    AtsakytiPanaikinti
  7. dekit tik metalinius, varva-nevarva priklauso kaip kokybiskai jie yrengti. Garantija duoda tam kad parduotu. Bet koks plastikas bijo saules. Bet koks plastikas nuo salcio kieteja ir luzineja, trupa. Taip. Gali buti kad yra geru plastiku naudojamu kosmose. Bet ir kaina ju bus tikrai didesne negu metalinio lietvamzdzio.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na bet metaliniai rūdyja. Pasiskaičius atsiliepimų internete plastikas atrodo geresnis variantas kažkaip...nes kas turi metalinius, ne itin džiaugiasi jais

      Panaikinti
    2. Dėjau wawin plastika (ne kosmini paprasta) juodos spalvos, trecia vasara, spalva nepakitus, šią žiema 5 metru latakas buvo pilnas prišąlęs ledo, atejo pavasaris atitirpo ir nieko neatsitiko. Spalva juoda, jokio išblukimo nėra. Montavau pats, taigi griežtai pagal instrukcija. Viskas puikiai laikosi, deformaciju nėra.

      Panaikinti
    3. Ar Darius nebus koks vadybininkas, taip grubiai brukdamas metalinius latakus? :)

      Panaikinti
  8. nesu tikras ar mediniai latakai tiktų jumi į konktekstą... Jeigu konfigūracija nesudėtinga, latakus paprastai galima pasidaryti iš dviejų lentų sukalus jas V raidės forma. Tarnavimo laikui pailginti vidinę pusę galima tepti derva. Maumedžio lentos ir be padengimo ilgai laikytų. Kad bėgant nuo latako žemėn srovė pataikytų ten kur reikia - montojama grandinė paprastoji.
    Na, čia toks specifinis variantas.

    AtsakytiPanaikinti
  9. niekuo neprekiauju, tik montuoju.
    paskutini karta parasiau. tik metaliniai.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Del metalo reikia atkreipti demesi ar tai skardininko lankstinys ar lietaus sistema. Islankstytam skardininko vidine puse nepadenkta atsparia danga ir rudyja

    AtsakytiPanaikinti
  11. cinkuota skarda nerudyja kol nepazeistas cinkuo sluoksnis. Patys montuodami latakus juos pjausto ''bulgarke'' todel pjuvio vietoj isdega cinkas ir tos vietos rudyja. Jeigu pas skardininka pamatei ''bulgarke'' , tai jau nebe skardininkas o varshtasukys.
    Taip, gamykliniai latakai yra sulankstyti is cinkuotos abieju pusiu dazytos skardos.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Pas save sudėjau metalinę Struga lietaus sistemą. Kadangi sistema kaba vos mėnuo, tai atsiliepimai minimalūs. Bet montuoti buvo nesudėtinga. Kainavo koks 1300-1400Lt, bet pas mane daug latakų.

    Šiaip metalinės sistemos nesudievinčiau, bet plastiko pabijojau :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Iš patirtirties galiu parašyti, kad reikia atkreipti dėmesį kad be latakų dar reikės ir kitų skardinimo dalių. tai reikėtų rinktas vieno gamintojo latakus ir skardą lankstiniams. Aš už gamyklinius metalinius latakus

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai