Pagaliau pavasaris. Užuodžiu sezono startą.

Na štai, kaip visada - per keletą dienų balto pusmetrio sniego sluoksnio nė kvapo neliko. Sniego senis ištirpo, telkšo balos, įvažiuoti į sklypą kol kas neįmanoma, ką jau įvažiuoti - net vaikščioti kojos klimpsta. Tačiau tikėkimės daugiau nesnigs, o tik šils ir džius. Kol kas viskas vandeny, ir labai gerai matosi, kad rostverkas lygus - vandens lygis gražiai ties vienu lygiu telkšo.


Nuotraukoje nesimato, bet užtat matosi kiek vandens. Po to žinoma ties pamatu bus ne duobė, kaip dabar, ir vanduo nuo namelio tekės šalin, bet čia jau kitą pavasarį :)

Sniegas nutirpo ir matyti, kad smėlis kaip reikiant nusėdęs pamato viduje. O tai kiek aš suprantu yra gerai - smėliukas susitrombavo kažkiek. Nereikės nukasinėti, na tik truputį, kai kur.


Rudenį prie laikino namuko pasodinau ankstyvų pavasario gėlių - atradau jas, tos iš po sužvarbusios žemės išlindusios švelnios - gležnos labai smagiai nuteikia :) 


Na ir nuvažiavau "patikrinti" kaip mano mediena stogui laikosi. Guli gražiai, tvarkingai, laukia savo laiko:

Nors į sklypą dabar neįvažiuosi, visgi planuoju, kad balandžio gale pavyks tai padaryti. Pamenu praeitą pavasarį - didžiulės balos išdžiuvo akies mirksniu. Ir jau sutarta su mūrininkais, kad po dvieju savaičių pradės mūryti. Jeigu viskas eisis pagal planą - tikiuosi gegužės 1 dieną pradėti mūryti sienas. Šie darbininkai turėtų sienas išmūryti ir gegnes sudėti.

O štai kas iš sniego senio liko - nosytė ir akytės :)





Komentarai

  1. O mediena čia jau išdžiovinta džiovykloje ar džiūsta natūraliai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. džiūna natūraliai, kirsta vasario pabaigoje

      Panaikinti
    2. O gegnės neturėtų būti vertikaliai suštabeliuotos? Horizontaliai sudėtos, jos neišsikraipys į šonus, bet gali išlinkti per siaurąja briauną.
      Klausiu todėl, kad ir aš ruošiu medieną stogui ir dalį paruoštos suštabeliavau. Lentas horizontaliai, o gegnes vertikaliai.

      Panaikinti
    3. hm, šito nežinau kaip čia reiktų teisingiau...

      Panaikinti
    4. mediena mums irgi džiuvo natūraliai ir nei viena nesusisuko, matyt dėl to, kad žiemos pjovimo, o gegnės sukrautos buvo ant lentelių su paliktu oro tarpu.
      transportuoti gegnes sudėtas vertikaliai..., manau būtų per daug sudėtinga, nestabiliai sukrautos jos susigadins vežant...

      Panaikinti
  2. Sveiki, sekmės darbuose, iš ko mūrysite ir jei nepaslaptis kokią kainą sutarėt? Mediena visa "špagatu" buvo suvaržytą? Svarstėm ir mes apie suvaržymą, tačiau palikom džiūti naturaliai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. mūryti nuspręsta iš haus blokelių, kaip ir pamatus :) norėjosi nebrangių sienų, tačiau tvirtų, tai tikiuosi nesigailėsiu... Dėl kainos dar tikslinsiuos, mūro darbai - 80 už kubą, o vat dėl gegnių dar nesutarta kol kas. Dabar svarbiausia buvo kad mūrininkai mūsų užsakymą imtu pirmą, kad po to turėtume vasarą daug laiko stogą dengti. Dar reikėtų, kad ir kaminą išmūrytų, dėl šito kainos irgi dar nesitikslinau.

      Panaikinti
    2. Tai kaina labai gera:) mums visur kiek siūlė tai nuo 90 iki 150 už kubą. Tiesa, tie kur už 150 neapsiėmė net, nes darbų turi vos ne pora metų į priekį. Būna ir taip :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai