Kaip peržiemojom žiemą

Ši žiema išmokė atsargumo. Bet iš pradžių apie pamatus, nes dėl jų buvo daugiausia nerimo. Patikrinti pamatus ši žiema atsisakė, didžiausias šaltis tepasiekė - 20 C. Taigi įšalas įtariu negilus, ir pamatai gana lengvai "išsisuko". Dabar jie atrodo kaip sluoksniuotas pyragas - sniego kepurė nuotaikingai pūpso šiek tiek susitraukusi ant smėlio:


Žodžiu pamatai - lygūs gražūs.

Na o kalbant apie atsargumą - bijojau zuikių, kad obelaites apkramsnos, tačiau kitokie, dvikojai zuikiai zujo sklype.

Kadangi tvoros nėra, tai vagišiai gana lengvai galėjo prasisukti. Tiesa, kadangi pasirūpinome, kad laikinajame namuke neliktų nieko vertingo, tai atsipirkome išlaužtomis durelėmis, viduje nebuvo ką vogti:


Na ir kažkam rankas niežtėjo - kiek pakapojo kirvuku per gražias taip kruopščiai dažytas pavėsinės kolonas. Toks įspūdis, kad koks vaikas su kokiu kirvuku žaidė...


Na ir nepamiršo prasieiti per beržą su tuo kirvuku - gerai, kad tik žievę, nes beržas gražus labai, būtų gaila buvę jeigu rimčiau sužeistų medį: 




Kadangi artėja intensyvus statybų sezonas, neįsivaizduoju kaip seksis išsaugoti statybines medžiagas - juk neturiu net tvoros. Jos nepastatysiu, nes teritorija pernelyg didelė. Bandysiu pasidomėti statybų draudimu, matyt egzistuoja toks dalykas.

Kadangi jau žiemos pradžia įrodė, jog naivumui vietos negali būti, tai laikiną elektros dėžutę slėpėm po blokeliais, vėliau pati žiema užpustė, ir jokiems kaimynams apie tai, kad elektra privesta, nesigyriau. 


Žodžiu sukomės tyliai :)

Komentarai

  1. Tokiose atokiose vietose net neverta kabinti spynos arba ją kabinti visiškai simbolišką, kad smalsuoliams nereiktų laužyti durų.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na kam tokie kraštutiniškumai :) Visgi vieta nėra beviltiškai atoki - iš trijų pusių kaimynai už 200 m, žvyrkelis šalia. O jeigu paliksi atvira-nerakinta, tai visi grybautojai staigiai išnešios kirvukus ir puodukus. Spyna saugo nuo tokių "vagių-greitukų". Manau spynos buvo "patikrintos" ne kartą. Vasarą namuke sudėti kastuvai, grėbliai, kirvis ir pan. - visko gaila. Žodžiu, rakinsiu būtinai ir toliau...

      Panaikinti
  2. Domėjausi dėl draudimo statyboms, tai brokeris, su kuriuo palaikomi geri santykiai, minėjo, kad kol nėra uždaros dėžutės su langais ir durimis, draudimas tikrai nedraus dėl vagystės.
    Tad aš susitaikiau, kad visi įrankiai iškeliaus iš statybos aikštelės kartu su manimi, liks tik menkaverčiai daiktai.

    Netgi atsisakiau minties turėti geras kopečias, pastolius, viską susikalsiu iš medžio, kad neužaugtų kojos.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki, patys statomės sodybą, todėl labai skaitome Jūsų blogą :) ar jūsų projektas apima ir inžinerinę dalį? Jei nesunku būtų, gal galite įmesti architekto kontaktą čia: ieva.ruskyte@gmail.com. Kiek kalbėjomės patys, kaina gaunasi dviguba nei Jums pavyko...

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai