Rostverko plotis

Šiandien sukau galvą, ar nieko tokio, kad rostverko centras nesutaps su polių centru. Poliai bus 30 cm, o rostverkui užtenka 20 cm pločio haus blokelių. Bet reikia statyti viską taip, kad vidinė pusė būtų tokia, kaip yra numatyta projekte. Tai reiškia, kad siauresnis rostverkas stoves ne per poliaus vidurį, o truputį šone.

Po to pagalvojau, kad veiks tik jėga, slegianti žemyn, o ne iš šonus, vadinasi viskas OK...

Sienos irgi būtų iš blokelių, kurių plotis 20 cm, kaip ir rostverko.

Na o kol kas akį džiugina gausybė lepšių ir raudonikių, kurie auga tiesiog sklype!


Beje, architektui kilo keli klausimai dėl projekto įkėlimo į infostatybą, taigi turės pasitikslinti - taigi mano projektas dar nepriduotas, bet gal gal ryt... Jeigu taip, tai nusipirksiu šampano ta proga :)

Komentarai

  1. Turbūt visgi reikėtų konsultuotis su konstruktoriumi tokiais klausimais, nes patarėjų geradėjų gali atsirasti daug, bet kad paskui iš to nebūtų jum bėdos :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pasikonsultuosiu, tik va reikia pradžiai pačiai susivokti. Vis gi reikia, kad centrai maždag sutaptų - nes: juk armatūra kyšos per vidurį iš poliaus, ir reikia, kad ji pralystų pro pamatų blokelio ertmę, todėl jeigu bus labai šone blokelis, bus bėdos. Reikia pasitarti su arhitektu, kad gal vig gi stulpelius paslinkti 5 cm reikia 5 vidine puse, kad rostverkas atsistotų maždaug per viduriuką, ir išlaikant svarbiausią sąlygą - kad vidiniai matmenys liktų nepakitę. Deja architekts vėl prasmego kaip į vandenį, atmeta, nekelia arba išjungęs telefoną, o aš nežinioje, ar projektas įkeltas į infostatybą ar ne...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Hmm, nepakaltinamos asmenybės,kurie nekelia ragelio, tokių deje pasitaiko nemažai ir mūsų kelyje, belieka tik rinktis laukti ar bendrauti su naujais žmonėm...

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai