Sodo įveisimas

Vakar padariau vieną maloniausių dalykų savo gyvenime. Dvi obelaitės ir dvi kriaušaitės pasodintos! Dabar svarbiausia, kad jos prigytų ir kažkada galėsime grožėtis jų žydėjimu, štai taip:
Medelius važiavau pirkti net už Kauno, pasirodo Babtuose yra daug medelynų. Bet Sodaitytės medelynas labai patogiai viska aprašęs internete www.sodaitytesmedelynas.lt ir tai mane užkabino. Bendravimas nenuvylė, na bet svarbiausia tai, kad medeliai būtų geri ir gyvybingi, įsitikint reikės laiko... Tręšnes ir vyšnias sodinsiu jau kitą pavasarį, tačiau įsivaizduojat - užsakyti jau reikės birželio mėnesį, kad tikrai gaučiau to, ko noriu.

Na o vaismedžius sodinau taip - pagaul augumą: pačoj piečiausioj pusėj palikau vietą mažoms vyšnaitėms - jos mažutės. Toliau - obelys, o už jų kriaušės. Patys didžiausi sodo medžiai - tręšnės, jos paskutinės. Beje, tręšnių patariama sodinti tiek, kad užtektų ir sau, ir paukščiams :)

Beje, kriaušių šakas reikės nukreipinėti žemyn, va kaip tai daroma, su virvutėmis - nuotrauka iš medelyno:

Komentarai

  1. labas. Dabar ne per vėlu vaismedžius sodinti?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kiek skaiciau ir kalbejausi - dar galima. Vat vysnias ir tresnes per velu. O obelis ir kriauses dar sodina, ir kai buvau medelyne, tai buvo perkanciu taip pat. Galbut dar priklauso ir nuo veisliu... Be to, siemet kazkoks keistas pavasaris - pries kelias savaites dar buvo labai slapia, net lauku ukininkai suarti negalejo, o po to iskart tokie karsciai, o vat tuo bus vos ne salnos naktim...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nepamirškite laistyti savo vaismedžių visą vasarą jei bus sausa. Ir geriau būtų jei šiemet užsimezgusius vaisius išskintumėt, bet turbūt, tai jums jau pasakė medelyne :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, butinai laistysiu, bet ir tikiuosi nesausringos vasarso :) tiesa, alyvine obelaite matau ketina zydeti, tai dabar tuos ziedelius reikia nuskabyti ar po to - kuriuo metu?

      Panaikinti
  4. Žiedus galite išskinti jau nužudėjusius. Jeigu ruošiatės tikrai sąžiningai esant sausroms laistyti galite palikti 3-5 užmegstus vasiukus. Tačiau jei nesate pasiryžę nuolatinei priežiūrai, tuomet šalinkite visus be išimties.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs įrašai